Monday 20 September 2010

Woman Without Piano


Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 26 Eylül’e kadar sürecek Altın Koza Film Festivali başladı. 17. kez düzenlenen festivalde 200’ü aşkın film sinemaseverlerle buluşacak. Festival kapsamında Adana’da dünyaca ünlü sinemacılara kapılarını açacak. Festivale katılan sinemaseverler filmleri 442 film gösterimi sayesinde izleyebilecek.

Festival açılışı Piyanosu Olmayan Kadın filmiyle yapacak. Filmde hayatını ailesine adamış Madridli bir kadının bir gecede değişen hayatı konu alınmış. Uluslararası San Sebastiyan Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü ‘Gümüş İstiridye’yi ve Özel Mansiyon Ödülü’nü alan filmin yönetmeni, Javier Rebollo. Ayrıca geceye filmin oyuncularından Jan Budar da katılacak.

Festivalde elbette gösterimler, paneller, söyleşiler, atölyeler de olacak. Festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda finale kalan 10 dev yapıtın yanı sıra, öğrenciler tarafından hazırlanan filmlerden oluşan Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Akdeniz Havzası’nda yer alan ülkelerdeki kısa filmcileri buluşturacak olan Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması kapsamında da pek çok eser seyirciyle buluşacak.

Festival kapsamında Onur Ödülü takdim edilecek olan Atilla Dorsay’ın sergi ve söyleşisinin yanısıra, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda Jüri Başkanı olarak görev yapan senarist ve yönetmen Işıl Özgentürk de öğrencilerle bir araya gelecek. Sinema yazarı Alin Taşçıyan’ın moderatörlüğünde düzenlenecek olan ‘Filistin’de Sinema Yapmak’ başlıklı oturumda Filistinli yönetmen ve basın mensupları ülkedeki sinema sektörünü masaya yatırırken, ‘Filistin Barışa Hasret’ başlıklı bölümde ise Filistinli sinemacılar tarafından çekilen ve başka ülkelerden yönetmenlerin Filistin'de çektiği belgeselleri izleyici ile buluşturacak.

2 comments:

Luxus Hayat said...

Keşke Adana'ya yakın olsaydık kesinlikle kaçırmazdım. Bu arada blogun çok özgün tebrik ederim

Bal said...

Evet iyi olurdu, güzel bir film festivali bu sene ki katılımcıları da oldukça başarılı.
Blogum ile ilgili görüşlerin için de teşekkür ederim :)