Friday 17 September 2010

Blog’a dönüş…

Ne zamandır blog için bir şey yazmıyorum, yazamıyorum. Vakit olmuyor olsa da o an neyi halletsem diye düşünürken bir bakıyorum, hooop saatler geçmiş. Bu yüzden de birçok şey kalıyor, ne yazık ki. Neyse oturdum dedim ki hazır evde kimse yokken bir çalışma yapayım. Birkaç ufak yazı karalayayım. Olsun olmasın sağlık olsun.

Bazı arkadaşlarım bu blog işlerinin belli bir konu üzerinden yürütüleceğini iddia ediyor. Ben bu meseleden pek anlamam ama ben de çok dağılmadan konuşacağım, yazacağım.

İlk meselemden başlayacağım o halde. Sinema…. Onu sevmemek elde değil, sinema olmadan olmaz yahu gibi cümleleri çoğaltabilirim ama gereği yok neticede sinema severimde zaten bütün sevgi bildirme cümlelerinin özetidir. Gelelim bugün izlediğim filme, filmlere…


İkisi de oldukça başarılı iki Türk filmi. Vavien; Yağmur Taylan ve Durul Taylan tarafından tarafımıza aktarılmış bir film. İyi de bir film. Engin Günaydın, Serra Yılmaz ve Binnur Kaya’da izleme sebeplerimdendi. Aslında izlemeye geç kaldım bu filmi. Neyse gelelim filme. Film tek düze ilerliyor. Heyecan yok. Aslında bu kadroyla komedi arıyor insan ama o da yok. Ancak çekimleri ve aslında konusu oldukça hoş. Ağır ve emin adımlarla ilerliyor film. 131 421 kişinin izlemesi de beni sevindirdi ve şaşırttı aslında. Milliyetçilik barındırmayan veya Recep İvedik serisi olmayan bu filme bu kadar ilgi beni oldukça mutlu etti. Neyse eski zamanı pek deşmeden asıl beni benden alan filme gidiyorum. Soul Kitchen… Bir yönetmen bu kadar harika olabilir mi? Fatih Akın bir şeyi de doğru yapmasın yahu diyesim geldi. Süper bir film. Filmden kopamıyorsunuz çünkü hep bir sonrasını merak ediyorsunuz. Tabii sonda da Uğur Yücel’i görmek paha biçilemez. Zaten çekimlere de lafım yok. Yani siz siz olun Soul Kitchen’ı mutlaka izleyin en azından izlemeye başlayın zaten devamı gelecek.


Bir de Spartacus var ki, aslında süper bir dizi. İzlerken insan vay be milletin dizisine bak biz de böyle film bile yok dedirtiyor. Ancak biraz pornodizi olmuş. Yani böyle bir tür yoksa da Spartacus’den sonra oluşur gibime geliyor. Ama dövüş sahneleri olmuş, olmuş, süper olmuş, gerçi akan kanların ‘biz bunları bilgisayarda yaptık’ diye bağırmasını anlamış değilim de olsun o kadar olur.



No comments: